Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Paling in gelei

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voorgerecht voor 4 personen

1 courgette
1 winterwortel
zout
21/2 blaadje witte gelatine
1/2 visbouillontablet
1 limoen
2 eetlepels droge witte wijn
4 gerookte palingfilets

Bereiden


Was de courgette en de winterwortel.
Schaaf met een kaasschaaf van beide groenten lange dunne
plakken.
Blancheer de groenterepen 3 minuten in kokend water met zout
en laat ze onder koud stromend water afkoelen.
Los het bouillontablet op in 1 dl kokend water en breng de
visbouillon aan de kook.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los die, van het vuur af,
in de bouillon op.
Was de limoen, rasp 1/2 limoen en pers deze uit.
Snijd de andere helft in partjes.
Voeg 1 dl water, 1 eetlepel limoensap, 2 theelepels limoenrasp
en de wijn aan de bouillon toe.
Spoel 4 vormpjes met koud water om en schenk in ieder vormpje
een klein laagje warme gelei.
Leg een palingfilet op een werkvlak en leg daarop een
courgettelint en daarop een wortellint.
Snijd de 3 repen met een scherp mes in gelijke breedte, rol
het geheel op en zet het rolletje in een vormpje.
Vul zo ook de andere vormpjes en vul ze af met visgelei.
Laat de gelei in de koelkast in ± 21/2 uur
opstijven.
Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort ze.
Garneer met de partjes limoen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse stokvis op z'n Surinaams
Forel verpakt in folie
Gemarineerde tonijn met waterkastanjes
Gemarineerde haring
Kabeljauw met broccoli, prei, kerrie en druiven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes