Was de courgette en de winterwortel.
Schaaf met een kaasschaaf van beide groenten lange dunne
plakken.
Blancheer de groenterepen 3 minuten in kokend water met zout
en laat ze onder koud stromend water afkoelen.
Los het bouillontablet op in 1 dl kokend water en breng de
visbouillon aan de kook.
Knijp de gelatine voorzichtig uit en los die, van het vuur af,
in de bouillon op.
Was de limoen, rasp 1/2 limoen en pers deze uit.
Snijd de andere helft in partjes.
Voeg 1 dl water, 1 eetlepel limoensap, 2 theelepels limoenrasp
en de wijn aan de bouillon toe.
Spoel 4 vormpjes met koud water om en schenk in ieder vormpje
een klein laagje warme gelei.
Leg een palingfilet op een werkvlak en leg daarop een
courgettelint en daarop een wortellint.
Snijd de 3 repen met een scherp mes in gelijke breedte, rol
het geheel op en zet het rolletje in een vormpje.
Vul zo ook de andere vormpjes en vul ze af met visgelei.
Laat de gelei in de koelkast in ± 21/2 uur
opstijven.
Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort ze.
Garneer met de partjes limoen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |